Select Page

De lekkerste kip haal je bij Marco Pollo.

Welkom bij Marco Pollo

Uw regionale poelier voor kip, gevogelte en wild.

Wekelijks zijn wij te vinden op de markt bij u in de buurt. U kunt bij ons terecht voor heerlijke kwaliteitsproducten. Het aanbod is zeer divers en wordt u op maat aangeboden. Kwaliteit heeft hierin ten allen tijde onze focus!

Wij verwerken alle kip zelf, de volledige Nederlandse kip producten komen dagvers binnen waarna ik de diverse maaltijden, kipdelen en andere producten maak voordat ik naar de markten ga. Dit kost wat energie en tijd maar het resultaat is uniek, en dit wil ik ook graag aan u leveren. Naast een scherpe prijs is kwaliteit een kernvoorwaarde om goed te kunnen ondernemen.

Mocht u opmerkingen hebben, verbeter punten of gewoon even van u wilt laten horen kan dit altijd via de Whatsapp/Facebook of andere communicatiemiddelen.

Wij zien u graag op één van onze markten en samen zorgen wij voor een heerlijk kip maaltijd.

Met de hartelijke groet,

Marco Pollo

Marco Pollo staat op de volgende weekmarkten

  • Havelte – Weekmarkt woensdagochtend 08:00 – 12:00 uur
  • Binnenkort bezoeken wij hier een nieuwe markt…..
  • Beilen – Weekmarkt donderdagochtend van 08:00 – 12:30 uur
  • Noordwolde – Weekmarkt vrijdag 09:30 – 17:00 uur
  • Nieuwleusen – Weekmarkt zaterdag 08:00 – 12:30 uur
Het vet van kip en kalkoen bevat ongeveer 25% minder verzadigd vet dan rund- en varkensvlees. Verzadigd vet verhoogt het risico op hart- en vaatziekten. Alleen kip met vel zoals kippenpoten bevat duidelijk meer vet en dus meer verzadigd vet. Kip- en kalkoenfilet is mager vlees. Deze leveren ook minder calorieën.

Onbewerkt kip en gevogelte staat in de Schijf van Vijf samen met andere vleessoorten, vis, peulvruchten, ei en noten. In de Schijf van Vijf staat bijvoorbeeld kipfilet, kipdrumstick en kalkoenfilet.

Je kunt kip op allerlei manieren bereiden: van koken, braden, grillen en roerbakken tot barbecueën. Het is belangrijk dat kip door en door gaar is, zodat eventuele schadelijke bacteriën worden gedood. Kip is goed gaar als het vlees van binnen wit is en als het van het bot loskomt.

(Bron : Voedingscentrum.nl)

Wie houdt er nu niet van een mals stuk kippenvlees?

Pollo = Kip = Gezond!

Vlees van kip en gevogelte is, afhankelijk van het soort gevogelte, rijk aan vitamine B6 en de mineralen fosfor en seleen. Het is een bron van vitamine B2 en het mineraal koper. Daarnaast levert het vitamine B1 en B12, maar duidelijk minder dan andere vleessoorten, zoals rund- en varkensvlees. Varkensvlees bevat veel meer vitamine B1 en rundvlees veel meer vitamine B12 dan kip. Kippenlever is rijk aan vitamine A.

Kippenvlees en vlees van gevogelte bevat van nature eiwit en vet. Er zitten geen koolhydraten in. Wel kunnen er als gevolg van bereiden, bijvoorbeeld paneren (schnitzel, kipnuggets, kipburger), koolhydraten aan het vlees worden toegevoegd.